Εκτύπωση
PDF

Λειτουργία τμήματος προσχολικής ηλικίας

on .

Δελτίο Τύπου

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου « Λέων Αλλάτιος» ανακοινώνει τη λειτουργία τμήματος προσχολικής ηλικίας κάθε Τρίτη 17:00 – 18:00 στην αίθουσα του Ομίλου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 4, δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Ευωδιά. Διδάσκει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό, κα Ευσταθία Μιχαλοπούλου. Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 6983145766 (κα Ευσταθία Μιχαλοπούλου) και 6945745095 (κα Μαρκέλλα Ζιγλή).

Το διοικητικό συμβούλιο

"Τι μπορεί να προσφέρει ο χορός σε παιδιά προσχολικής ηλικίας?
Ο χορός είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας του ανθρώπου με τους γύρω του. Όσον αφορά στα μικρά παιδιά, ο χορός θεωρείται ο καλύτερος ίσως τρόπος για να γνωρίσουν τον ρυθμό, να ελέγξουν την ενστικτώδη διάθεσή τους, να κινηθούν και να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.
Μέσω των κινητικών δραστηριοτήτων, των κινητικών παιχνιδιών, των λαχνισμάτων και των παιχνιδοτραγουδιών τα οποία διδάσκονται στα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και έχουν στόχο την ανάπτυξη του ρυθμού, της κινητικής προσαρμογής, του προσανατολισμού, της ισορροπίας και της κιναισθητικής διαφοροποίησης, τα παιδιά θέτουν τη βάση όχι μόνο για την ανάπτυξη πιο ειδικών δεξιοτήτων που απαιτούνται σε διάφορα αθλήματα, αλλά και για την μετέπειτα ολόπλευρη ανάπτυξη της ίδιας της προσωπικότητας.
Προνόμιο τέλος των λαϊκών χορών αποτελεί και η δημιουργία στα παιδιά καλής διάθεσης και συντροφικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων καθώς απουσιάζει εντελώς το στοιχείο του ανταγωνισμού.
Μιχαλοπούλου Ευσταθία
Καθηγήτρια παραδοσιακού χορού
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών"