Εκτύπωση
PDF

Δραστηριότητες

ΑΛΛΑΤΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2005 204Στον Όμιλό μας λειτουργούν 21 τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τμήμα χορωδίας, παραδοσιακού και έντεχνου τραγουδιού, τμήμα δανειστικής βιβλιοθήκης, και τμήμα συλλογής παραδοσιακών ενδυμασιών. Μέσα από τη διδαχή των παραδοσιακών χορών  και τραγουδιών, διαδίδονται η ιστορία και οι παραδώσεις του λαού μας. Μέσα από την παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ζωντανεύουν στη  μνήμη των παλαιοτέρων τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, αλλά μαθαίνουν και οι νεότερες γενιές, τους τρόπους και τις συνθήκες ζωής των προγόνων μας.

Με αμοιβαίες ανταλλαγές εκδηλώσεων με πολιτιστικούς συλλόγους άλλων περιοχών της πατρίδας μας, ενισχύονται οι δεσμοί αδελφοσύνης μεταξύ των ακριτικών μας περιοχών, μεταλαμπαδεύουμε αλλά και προσλαμβάνουμε γνώσεις και εμπειρίες από την πολιτιστική παράδοση του λαού μας.

Βιώνουμε τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης από γενιά σε γενιά της άφθαρτης Ελληνικής γλώσσας, τότε που ο γραπτός λόγος ήταν προσιτός μόνο σε λίγους και η γλώσσα μας μαθαινόταν από στόμα σε στόμα, με παραμύθια, με ιστορίες, με θρύλους, με τραγούδια, σε σημαντικές ή άλλες στιγμές της ζωής μας.

Πιστεύουμε ότι ο λαός χωρίς ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό και παραδώσεις, δεν έχει μέλλον.

Για τούτο το λόγο, συνεχίζουμε ακλόνητοι το δρόμο μας για τη συνέχεια και το μέλλον του λαού μας.

ΑΛΛΑΤΙΟΣ ΧΟΡΚΟ 2009 031 P5071450 ΚΥΠΡΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑ 2009 077