Εκτύπωση
PDF

Τμήματα Χορωδίας

on .

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η χορωδία στη σημερινή της μορφή άρχισε να λειτουργεί από το 2003 και σήμερα 16 χρόνια μετά αριθμεί περί τα 40 μέλη υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Κατερίνας Πρίνου που το 2018 διαδέχθηκε τον κ Στέλιο Παντελογιάννη.

Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες αξιόλογες εκδηλώσεις , με παραδοσιακά Δημοτικά τραγούδια εκκλησιαστική μουσική αλλά και σύγχρονα Ελληνικά Τραγούδια.

Οι σπουδαιότερες εκδηλώσεις της είναι, το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, στο Βασίλη Τσιτσάνη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γιάννη Σπανό που συνοδευόταν από την Πάνυ Ξενάκη και στον Σταύρο Κουγιουμτζή, με την παρουσία της συζύγου του Αιμιλίας.

• Το 2007 συμμετείχε στο 4ο χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Καρύστου.
• Tον Μάιο του 2009 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου.
• Τον Ιούλιο του 2009 παρουσίασε ένα πρόγραμμα με Χιώτικα, Κυπριακά και άλλα τραγούδια συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια κατοχής της Κύπρου, που έγιναν στην πόλη της Λευκωσίας.
• Τον Δεκέμβριο 2009 παρουσίασε στο Ομήρειο πνευματικό κέντρο την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» με παραδοσιακά κάλαντα, δρώμενα και αποσπάσματα από τον Αλ. Παπαδιαμάντη.
• Τον Ιούνιο του 2010 πραγματοποίησε την μουσική γέφυρα ΚΥΠΡΟΥ – ΧΙΟΥ –ΚΑΡΥΣΤΟΥ στο Ομήρειο. Φιλοξένησε περί τους 100 χορωδούς από Κερύνια και Κάρυστο με έμφαση στους φίλους μας, της αδελφοποιημένης χορωδίας της αδούλωτης Κερύνειας (Κατοχικός Δήμος της Κύπρου).
• Τον Ιούνιο του 2012 επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις, τη μία στην αίθουσα ταξιαρχών «ΜΕΓΑ ΡΕΥΜΑ» και στο γηροκομείο Μπαλουκλή.
• Το 2013 και 2014 πραγματοποίησε στη Χίο εκδηλώσεις με κοινωνικό και Εθνικό χαρακτήρα όπως η συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ και η μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ».
• Τον Οκτώβριο του 2017 μας τίμησε με την παρουσία του ο Ηλίας Ανδριόπουλος, σε μια μουσική πανδαισία προς τιμή του.
• Τον Μάιο του 2019 φιλοξενήσαμε την σύζυγο και την κόρη του μεγάλου μουσικού Δημήτρη Λάγιου σε μια συγκινητική εκδήλωση, στη μνήμη του.

Ο Όμιλός μας έχει την ευαισθησία ώστε μετά από κάθε κεντρική εκδήλωση, να την επαναλαμβάνει στην περιφέρεια.

Η χορωδία ενηλίκων πραγματοποιεί πρόβες κάθε Τετάρτη 19:30 με 21:00 στην αίθουσα στο Βαρβάσι (δίπλα στην αίθουσα των τριτέκνων).
Υπεύθυνη χορωδίας είναι η Αγγελική Τέττερη (τηλ 6947440525)