Εκτύπωση
PDF

Τμήματα Χορού

on .

Στον Όμιλο λειτουργούν τη φετινή χρονιά (2019-2020):

  • είκοσι έξι (26) τμήματα χορού: εννέα (9) παιδιών, τρία (3) εφήβων και δεκατέσσερα (14) ενηλίκων.
  • έξι (6) τμήματα ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και διαχείρισης συναισθημάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
  • δύο (2) τμήματα μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Σε όλα αυτά τα τμήματα μετέχουν πάνω από 400 άτομα.

Οι εκπαιδευτές στα τμήματα χορού είναι:

Γιάννης Γριμπαμπής και Αγγελική Γριμπαμπή (παιδικά και εφηβικά τμήματα).

Μαρκέλλα Ζιγλή (παιδικά και τμήματα ενηλίκων).

Γιώργος Παναγιωτίδης (τμήματα ενηλίκων).

Σοφία Τοπαλίδου - Αργυρούδη (τμήματα ενηλίκων).

Μαρία Παδούβα - Τριανταφύλλου (πρόγραμμα ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων).

Μαρία Μελλά (τμήματα μουσικοκινητικής).

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας, Ανατολικής Ρωμυλίας και Πόντου, με έμφαση κυρίως σε χορούς νησιώτικων περιοχών. Με τη λειτουργία των τμημάτων αυτών, επιδιώκεται η γνωριμία, η ανάδειξη και προβολή ενός μεγάλου αριθμού χορών με συνδυασμό χαράς, κεφιού και γνώσης λαογραφικών, ιστορικών και κινητικών στοιχείων.

Κάθε χρόνο, την Άνοιξη, ο Όμιλος διοργανώνει στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου δυο μεγάλες εκδηλώσεις, μονοήμερες ή διήμερες, μια για τα τμήματα των ενηλίκων και μια για τα παιδικά. Οι εκδηλώσεις των τμημάτων των ενηλίκων τα τελευταία χρόνια είναι θεματικού χαρακτήρα (γιορτές του χρόνου, φυτά, λατέρνα, ξενιτιά κ.α.) με έντονα στοιχεία θεατρικότητας. Βέβαια, και στο παρελθόν ο Όμιλος, παράλληλα με τις παραστάσεις χορού, οργάνωνε εκδηλώσεις θεματικού χαρακτήρα (φορεσιές της Χίου, αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, Λαϊκά δρώμενα κ.α.).

Την περίοδο του καλοκαιριού κυρίως, χορευτικά τμήματα του Ομίλου μετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου και άλλων φορέων του νησιού, καθώς και σε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών.