Εκτύπωση
PDF

Τμήματα Χορού

Στον Όμιλο λειτουργούν είκοσι εφτά (27) Τμήματα χορού, όπως φαίνεται από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων περιόδου 2011-2012 τα οποία είναι:

Εννέα(9) Παιδιών, Δύο(2) Εφήβων και Δεκατέσσερα(14) Ενηλίκων. Μετέχουν συνολικά 400 άτομα (140 παιδιά, 30 έφηβοι και 230 περίπου ενήλικοι) και έχουν εκπαιδευτές τους, Γιάννη Γριμπαμπή (σε όλα τα παιδικά και Εφηβικά Τμήματα), Σίμο Καραολάνη (ενηλίκων), Μαρκέλλα Ζιγλή (ενηλίκων), Τούλα Περρή (ενηλίκων) και Γιώργο Παναγιωτίδη(ενηλίκων).

Διδάσκονται Παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και των αλησμόνητων πατρίδων της Μ. Ασίας, Αν. Ρωμυλίας και Πόντου, με έμφαση κυρίως σε χορούς νησιωτικών περιοχών.

Με τη λειτουργία των Τμημάτων αυτών, επιδιώκεται η ανάδειξη και προβολή ενός μεγάλου αριθμού χορών, έξω από τη βιωματική διαδικασία εκμάθησής τους, με συνδυασμό χαράς, κεφιού και γνώσης λαογραφικών, ιστορικών και κινητικών στοιχείων.

Κάθε χρόνο την περίοδο Απριλίου, διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων από τον Όμιλο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στην οποία μετέχουν όλα τα χορευτικά του Τμήματα. Οι εκδηλώσεις αυτές, άλλοτε είναι θεματικού χαρακτήρα, όπως στο παρελθόν ήταν, με τις φορεσιές της Χίου, το αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμός, τα Λαϊκά δρώμενα κ.λ.π. και άλλοτε παραστάσεις με μουσική, χορό και τραγούδια.

Την περίοδο του καλοκαιριού κυρίως, χορευτικά του Τμήματα μετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου και άλλων φορέων του νησιού, καθώς και σε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών.